Matematik

Matematik

18. februar 2014 af overkontroversiel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har forsøgt i lang tid at beregne denne opgave, og jeg håber på at nogen kunne hjælpe mig eftersom det ikke har lykkedes for mig.

Jeg er nået frem til at der skal være 3,5 millioner bygninger, men hvor meget de skal bruge hver især tillagt gaderne, kan jeg desværre ikke finde ud af. 


Svar #1
18. februar 2014 af overkontroversiel (Slettet)

Her er opgaven


Brugbart svar (2)

Svar #2
18. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hver skyskraber har et beboelsesareal på A = 1000m2·100 = 105 m2 .

Hver person kræver 50 m2 , så antallet af personer, der kan bo i en skyskraber er

n = 105 / 50 = 2000 .

Antallet af skyskraberer, der skal til for at huse 7·109 personer er da

N = 7·109 / 2·103 = 3,5·106 .

Hver skyskraber har 30 m ekstra til 2 af siderne til gader, så skyskraberens gennemsnitlige fodaftryk er 70m·70m . Det samlede areal for alle disse skyskrabere er så

3,5·106 · 702 m2 = 1,715·1010 m2 = 17150 km2 .


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2014 af Shruikan (Slettet)

Så får udregning til dette: (7000000000/((1000/50)*100))*(40*40)+(3500000*30*40)=9800000000m=9,800 km2

Du burde kunne få plads på Hawaii.
 


Svar #4
18. februar 2014 af overkontroversiel (Slettet)

Tusind tak Andersen11

Det har jeg netop selv svaret, men jeg undrer mig stadig over om man skal/kan afskære det yderste gade af de yderst liggende skyskraber, for det er ''bare'' unødvendigt eftersom man ønsker den mindst mulige plads.


Brugbart svar (1)

Svar #5
18. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Den forskel kommer vist i småtingsafdelingen


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Her kan man se en liste over øer ordnet efter areal

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_islands_by_area#Islands_10.2C000.E2.80.9320.2C000.C2.A0km2_.283.2C900.E2.80.937.2C700.C2.A0sq.C2.A0mi.29

Øen Seram i Indonesien er vist den mindste ø, der kan rumme denne by.


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.