Matematik
differentiering..
22. november 2005 af
Futze1 (Slettet)
Hejsa...
Er der mon nogle der vil hjælpe mig med disse 3 opgaver:
1)
Bestem h'(2/3) for funktionen
h(x) = 5x^2/− 2
2)
Bestem h'( − 2) for funktionen
h(x) = − 2/− 3x
3)
Bestem ligningen for tangenten til
h(x) = (5/4)x + (5/4)kvadratrod x
i punktet (4/9 ; h (4/9))
På forhånd tak......
Er der mon nogle der vil hjælpe mig med disse 3 opgaver:
1)
Bestem h'(2/3) for funktionen
h(x) = 5x^2/− 2
2)
Bestem h'( − 2) for funktionen
h(x) = − 2/− 3x
3)
Bestem ligningen for tangenten til
h(x) = (5/4)x + (5/4)kvadratrod x
i punktet (4/9 ; h (4/9))
På forhånd tak......
Svar #1
22. november 2005 af Futze1 (Slettet)
hov der skulle stå:
1)
Bestem h'(2/3) for funktionen
h(x) = 5x^2/-2
2)
Bestem h'(-2) for funktionen
h(x) = -2/-3x
3)
Bestem ligningen for tangenten til
h(x) = (5/4)x + (5/4)kvadratrod x
i punktet (4/9 ; h (4/9))
På forhånd tak......
1)
Bestem h'(2/3) for funktionen
h(x) = 5x^2/-2
2)
Bestem h'(-2) for funktionen
h(x) = -2/-3x
3)
Bestem ligningen for tangenten til
h(x) = (5/4)x + (5/4)kvadratrod x
i punktet (4/9 ; h (4/9))
På forhånd tak......
Svar #2
22. november 2005 af Waterhouse (Slettet)
1)
h(x) = 5x^2/-2 = (-5/2)*x^2
...den burde være til at differentiere.
2)'eren kan du f.eks. omskrive:
-2/-3x = -2/-3 * 1/x = (2/3)*(1/x)
...som igen er en konstant gange en funktion hvis differentialkvotient burde være velkendt.
I 3'eren differentierer du også bare, diff.kvotienten af bøde 5/4*x og 5/4*sqrt(x) burde være velkendt. Herefter er det at sætte ind i tangentligningen.
h(x) = 5x^2/-2 = (-5/2)*x^2
...den burde være til at differentiere.
2)'eren kan du f.eks. omskrive:
-2/-3x = -2/-3 * 1/x = (2/3)*(1/x)
...som igen er en konstant gange en funktion hvis differentialkvotient burde være velkendt.
I 3'eren differentierer du også bare, diff.kvotienten af bøde 5/4*x og 5/4*sqrt(x) burde være velkendt. Herefter er det at sætte ind i tangentligningen.
Skriv et svar til: differentiering..
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
