Matematik

Hvad er n 1+r = 1+R og n 1+R = (1+r)

19. februar 2014 af lottebc1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Min opgave lyder:

Hvad bruger man disse formler til?

n 1+r = 1+R og n 1+R = (1+r)

Jeg kan ikke finde det nogen steder, men jeg ved det er noget med renter. Jeg ved bare ikke hvordan jeg skal svare på spørgsmålet


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2014 af SuneChr

Renteformlen, for det, der hedder sammensat rente, ser sådan ud:
kn  =  k0·(1 + r)n
som skal læses:
Et beløb k0 , der står og trækker renter, vil, efter n terminer, hver til en rentefod på r , vokse til kn
Er rentefoden pr termin 2% , skal r forstås som 0,02 (som jo ér lig med 2%).
Hvis således 1 kr står til forrentning i 20 år, til 2% pro anno, dvs (pr år), vokser den til  1·1,0220 ≈ 1,50 kr.
________________________
Dit spørgsmål handler mere om, hvordan rentefoden ser ud, hvis renten tilskrives flere gange, men med en mindre rentefod.


Skriv et svar til: Hvad er n 1+r = 1+R og n 1+R = (1+r)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.