Matematik

2. gradsligninger

19. februar 2014 af Finus1304 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg sidder her med mine lektier og er blevet lidt i tvivl om en af opgaverne, hvor man skal løse nogle 2. gradsligninger. Opgaverne er som følgende: 

-2x2 + 2x – 12 = 0

-3x2 - 6x + 3 = 0

-4x2 - 1 = 0 

- -5x2 + 5x + 60 = 0

Er der mulighed for at hjælpe mig med at løse dem ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt den sædvanlige fremgangsmåde for løsning af 2.-gradsligninger. Beregn diskriminanten og benyt så rodformlen. Slå op i bogen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2014 af Christianos (Slettet)

Andengradsligninger er ultra simple, og som Andersen siger: brug dog bogen.

Jeg kan minde dig om, at diskriminanten findes ved b2-4·a·c og rodformlen såfremt diskriminanten er større end nul:

(-b +/- kvadratroden af D) / 2·a


Skriv et svar til: 2. gradsligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.