Matematik

Afstandsmåling 9.-10. klasses opgave - Hjælp!

20. februar 2014 af Jullemus98dk (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej. 

Jeg sidder med en opgave i matematik, som jeg simplehen bare ikke kan finde ud af.

Efter mange timer er jeg nu ved, at give helt op på den. 

Den handler om afstandsmåling, og jeg er ikke sikker på det overhovedet. 

Det jeg helt klart er mest i tvivl om, er det med de fem metoder.. Men generalt kan jeg ikke finde ud af noget af det. 

- Håber i kan hjælpe.. På forhånd tak!

Vedhæftet fil: 201402200746.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2014 af mathon

brug sinusrelationen:

                 \small \frac{\left | AB \right |}{sin(102^{\circ})} = \frac{\left | AC \right |}{sin(70^{\circ}+102^{\circ})}       

                                                                                         \tiny \sin (180^{\circ} - (70^{\circ}+102^{\circ}) = \sin(70^{\circ}+102^{\circ})

                \small \left | AB \right | = \frac{ (20\: m) *sin(102^{\circ})}{sin(70^{\circ}+102^{\circ})}

.

Op med humøret. Alle, der beskæftiger sig med matematik, møder en hurdle en gang imellem. Det handler om erkendelseskamp.


Svar #2
25. februar 2014 af Jullemus98dk (Slettet)

Men hvis det der er rigtigt, så skal den sidste vinkel være 8 grader. Kan det godt passe? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2014 af mathon

                  Ja


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. april 2014 af 123434 (Slettet)

I sinusrelationerne gælder det om at finde par. vinkel A og siden a er et par, vinkel B og siden b er et par, vinkel C og siden c er et par. Siden a ligger nemlig over for vinkel A osv.

Du har

A=70*

b=20

C=102*

B=180*-102*-70*=8*

Du ønsker at kende afstanden fra a til b-med andre ord siden c

Sinusrelationerne siger

a/sin(A)=b/sin(B)=c/sin(C)

Du har parret vinkel B og siden b, samt kender vinkel c

Brug så b/sin(B)=c/sin(C)

20/sin(8*)=c/sin(102*)

c=20/sin(8*)*sin(102*)=140,6


Skriv et svar til: Afstandsmåling 9.-10. klasses opgave - Hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.