Matematik

Eksamensopgave endnu engang.

20. februar 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg sidder fast med opgave b) i Opgave 14 i vedhæftede eksamenssæt. Jeg håber nogen kan hjælpe. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2014 af PeterValberg

Hvilken af de 9 opgaver b'er tænker du på ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
20. februar 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Opgave14 ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2014 af PeterValberg

Hej. Jeg sidder fast med opgave b) i Opgave 14 i vedhæftede eksamenssæt. Jeg håber nogen kan hjælpe. 

Jeg må have overset, at der stod opgave 14 (eller også fik du det rettet til, efter mit svar i #1 :-) 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
20. februar 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Jeg rettede det efterfølgende ;)


Svar #5
20. februar 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

#3 Men jeg kan se, at |CE| må være |BC| altså 20, og vi ved samtidig også at det nye C i trekanten må være 82/2º, da den oprindelige trekant jo er ligebenet.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar 2014 af hesch (Slettet)

Vinkel E = vinkel B.  Dermed kan du finde vinkel D.

Benyt sinus relation.


Svar #7
20. februar 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Så får jeg vinkel D til at være 90 º (180-41-49). Det ser bare ikke ud til, at den er retvinklet ifølge skitsen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. februar 2014 af hesch (Slettet)

Skitsen er nok ikke målfast.  Ellers kan du jo løse opgaven med vinkelmåler og lineal.   :)


Svar #9
20. februar 2014 af DenGenialeProfessor (Slettet)

Jo, men spørgsmålet er om skitsen halveres? Således jeg skal bruge 41/2 = 20.5º i stedet for som vinkel? Således vinklen D bliver til 110.5º? Det passer også bedre med skitsen?


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. februar 2014 af hesch (Slettet)

Ups:  D = 180 - 49 - ½*41

Sidste svar:   Altså ja.


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. februar 2014 af hesch (Slettet)

sin D / EC = sin E / DC


Skriv et svar til: Eksamensopgave endnu engang.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.