Matematik

matematik færdighedsregning

20. februar 2014 af CecilieCeciliee (Slettet) - Niveau: 10. klasse
Hej alle. Tænkte på om der lige er nogle matematikgenier, som vil hjælpe mig med at løse et par opgaver?

Det drejer sig om opgave 11 og de manglede felter i opgave 1. :) I må meget gerne sige hvis andet er ukorrekt. :) Hvordan tegner man forresten højder?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2014 af christinacomaco (Slettet)

Vedr. opgave 11. Rund op bagfra. Ligesom du har gjort i de andre opgaver.

Prøv at tænke over, hvad du har gjort i opgave 13, så har du svaret på, hvad du skal gøre i opgave 11

Vedr. opgave 1: Prøv at læse opgaven igennem igen.

Du ved at Y er 2, så skal du bare regne ud hvad Y(dvs 2) divideret med 2 er. Det er så svaret til dit næste felt.

I det sidste felt får du at vide at 2X-3Y=10, det er det samme som: 2*X-3*Y=10

Da du ved at Y=2, sætter du 2 ind på Y's plads, så der står: 2*X-3*2=10. man ganger eller dividerer altid før man plusser eller minusser, derfor giver det 2X-6=10, så hvilket tal skla du trække 6 fra for at få 10?, når du har det tal, dividere du det med 2 (fordi det tal du finder= 2X), og så har du hvad X er.


Svar #2
20. februar 2014 af CecilieCeciliee (Slettet)

Kan det være rigtigt, at opgave 11 bliver 0,50?

tak btw.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2014 af christinacomaco (Slettet)

jeps. Det er det. Så længe du har 9-taller bagerst ved du at du skal runde op, og det første tal der ikke bliver 0 (altså en tier), er 4 -tallet, som bliver til et 5-tal.


Skriv et svar til: matematik færdighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.