Matematik

Mat, opgave,. Hjælp Tak

22. november 2005 af kim19 (Slettet)
Emme blev født den 10 aug. 1994 og vejede fødslen 3,1 kg.

Alder i dage. 0 8 2 35 51
Vægt i kg. 3,1 3,3 4,1 4,7 5,5

Bestem hvor mange dag Emma var da hun vejede 5 kg.....

I må meget gerne hjælpe mig med denne. På forhånd mange tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2005 af km55 (Slettet)

Hej. Vil gerne hjælpe, men du er nok nødt til først at fortælle mig hvilket tal der skal stå efter 8, for går ikke ud fra, at du mener 2...

km55¤

Brugbart svar (0)

Svar #2
23. november 2005 af km55 (Slettet)

Men kan lige give dig et godt råd... tast dem ind i listerne på din lommeregner og undersøg den graf der fremkommer... (ved at udregne den bedste rette linie). Er ret sikker på at det er en lineær funktion...

Svar #3
23. november 2005 af kim19 (Slettet)

Ja selvfølgelig, Det er en lineær funktion og der skal ikke stå 2 men 22... undskyld, håber stadig du kan/vil hjælpe Tak.

Brugbart svar (0)

Svar #4
25. november 2005 af km55 (Slettet)

Ok... Jeg har plottet punkterne ind i L1 og L2 på min lommeregner (TI83+). Jeg har herefter betragtet grafen og herudfra valgt at foretage lineær regression ved at vælge funktionen under "Lin Reg under [STAT].

Herefter har jeg tastet L1,L2,Y1 og [ENTER] da r^2 er meget tæt på 1 (0,995) passer denne regression.

Lommeregneren får a=0,0483 og b=3,0183

altså:

y=0,048x+3,02

Da kg er op af y-aksen skal hele ligningen give 5.

altså:

5=0,048x+3,02

x isoleres:

x=(5-3,02)/0,048

x=41,035 =

41 dage gammel

Svar #5
26. november 2005 af kim19 (Slettet)

Mange Tak...

Skriv et svar til: Mat, opgave,. Hjælp Tak

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.