Matematik

Bestem en forskrift for C og bestem omkostningerne ved en produktion på 400 stk

20. februar 2014 af Hansen5000 (Slettet) - Niveau: C-niveau


En virksomhed producerer covere til mobiltelefoner. Omkostningerne ved en produktion på x stk. 
kan beskrives ved en lineær funktion C(x) = ax +b. 
Ved en produktion på 150 stk. er omkostningerne 6000 kr. 
Ved en produktion på 200 stk. er omkostningerne 7500 kr. 
   x 150      200 
C(x)6000   7500 
 opgave 4
a) Bestem en forskrift for C og bestem omkostningerne ved en produktion på 400 stk

jeg skal lave opgaven i nspire?. men er helt blank.

opgaven ligger også på linket 

http://www.uvm.dk/Uddannelser/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF13/Proever%20og%20eksamen/Opgavesaet/130527%20Opgaver_MAT_hhx_B.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

C(x) er en lineær funktion gennem (150 ; 6000) og (200 ; 7500) . Bestem a og b ud fra de to punkter.


Svar #2
20. februar 2014 af Hansen5000 (Slettet)

Bestem en forskrift for C hvad vil forskriften så hedde 50x+1500?

jeg ved bare ikke hvad forskiften skal hedde? jeg kan godt regne mig frem til hvad det vil koste med en produktion på 400 stk?  


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hvordan regner du dig så frem til hvad det vil koste?


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. februar 2014 af 123434 (Slettet)

(150,6000) og (200,7500)

a=(7500-6000)/(200-150)=1500/50=30

7500=30x+b

7500=30*200+b

7500=6000+b

b=1500

y=30x+1500


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Giv nu trådstarter en chance for selv at regne opgaven.


Svar #6
20. februar 2014 af Hansen5000 (Slettet)

jeg ved hver gang jeg har produktion på 50 stk mere så stiger omkostningerne med 1500 kr

200    7500
250    9000
300    10500
350    12000
400    13500


Svar #7
20. februar 2014 af Hansen5000 (Slettet)

tak for hjælpen :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så skulle du jo kunne beregne hældningskoefficienten

a = Δy / Δx = 1500 / 50 = 30 .


Skriv et svar til: Bestem en forskrift for C og bestem omkostningerne ved en produktion på 400 stk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.