Matematik

partiel integration?

21. februar 2014 af DongBang (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, er der nogen som kan hjælpe med spørgsmålet: 

Hvad er ideen i partiel integration?

på forhånd tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ideen med partiel integration er at omskrive et forelagt integral til et andet integral, der måske er lettere at integrere.

Hvis f(x) og g(x) er to funktioner og F(x) er en stamfunktion til f(x), har man

∫ f(x)·g(x) dx = F(x)·g(x) - ∫ F(x)·g'(x) dx .

Identiteten eftervises let ved at differentiere på hver side. Hvis man kender en stamfunktion til f(x), flytter man derfor opgaven fra at finde en stamfunktion til f(x)·g(x) til at finde en stamfunktion til F(x)·g'(x) . Det er et af flere redskaber i værktøjskassen, der kan benyttes til at finde stamfunktioner.


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. februar 2014 af SuneChr

Man genkender let, i ovenstående, differentiationsreglen for et produkt af to funktioner:
( f · g ) '  =  f ' · g  +  f · g '
f · g  +  ∫ F · g '  =  F · g     ved at gøre prøve:    ( F g ) '  =  F ' g + F g '   =   f g  +  F g '


Svar #3
22. februar 2014 af DongBang (Slettet)

tusind tak begge to :) 


Skriv et svar til: partiel integration?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.