Fysik

Tyngdekraftens arbejde

22. februar 2014 af majormaster (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvis jeg skal udregne tyngdekraftens arbejde.

Kan jeg så godt benytte mig af denne formel:   m*g

Eller er det den forkerte formel at bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2014 af mathon

       Arbejde er defineret
 
                           \small\ A = \vec{F} \cdot \vec{s} = F * s * cos(\vec{F},\vec{s})

      hvoraf
                           \small\ A = m*{\vec{g}} \cdot \vec{s} = m *g* s * cos(\vec{g},\vec{s})


Svar #2
22. februar 2014 af majormaster (Slettet)

Ja det ved jeg.

Men hvad er formlen for TYNGDEKRAFTENS arbejde, det er vel ikke den formel du har fat i der ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. februar 2014 af Jerslev (Slettet)

#2: Tænk lidt selv over, hvad #1 skrev. Han giver dig en formel for arbejdet af en eller anden kraft. Den kraft kan vel sagtens være tyngdekraften (som han faktisk skriver i sidste linje).


Skriv et svar til: Tyngdekraftens arbejde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.