Matematik

inhomogen ligning

23. februar 2014 af jwan20 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

brug for hjælp til at forstå

for

y´(t)=6/25sin(2t)+8/25cos(2t)-c1e-t+c2(e-t-te-t)

ved at indsætte t=0 ses at betingelserme y(0)=y´(0)=1 bliver til 

-3/25+c1=0, og 8/25-c1+c2=0

mit spm. er hvordan for man det resultat 

jeg forstå at ved at ind t=0 så for man 6/25sin(2*0)+8/25cos(2*0)-c1e-0+c2(e-0-0*e-0)

og når jeg regner det ud for jeg følgende 

for  6/25sin(2*0) bliver 0 

for  8/25cos(2*0) bliver 8/25

for -c1e-0 bliver til -c1

for c2(e-0-0*e-0) bliver til c2

dvs. jeg for 0-c1=0 og 8/25-c1+c2

hvad gør jeg forkert??


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2014 af mathon

                        y´(t) = (6/25)·sin(2t) + (8/25)·cos(2t) - c1e-t + c2(e-t - te-t)
med t = 0

                        y´(0) = (6/25)·sin(2·0) + (8/25)·cos(2·0) - c1·e-0 + c(e-0 - 0·e-0)                       

                        y´(0) = (6/25)·0 + (8/25)·1 - c1·1 + c2(1 - 0) = (8/25) - c1 + c2

                       


Skriv et svar til: inhomogen ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.