Matematik
funktion
23. november 2005 af
ria (Slettet)
1) funktionen er givet ved
f(x)= 1/4x + 1 + (1/x)
så skal jeg angive for hvert reelt tal k antallet af løsninger til ligning f(x)=k
og så jeg en anden spørgsmål..
2) funktionen er givet ved:
f(t)100 * Sin((pi/26)t-(pi/2))+800
0 er mindre eller lig med "t" som er mindre eller 52.
funktionen lig med antallet af dyr i en bestemst population
t lig med antal uger efter årets start.
så skal jeg bestemme det tidspunkt, hvor populationen forvenstes at vokse hurtigst.
hvis nogen kunne hjælpe mig hurtigst muligt ville det være dejligt...
tak på forhånd ;)
f(x)= 1/4x + 1 + (1/x)
så skal jeg angive for hvert reelt tal k antallet af løsninger til ligning f(x)=k
og så jeg en anden spørgsmål..
2) funktionen er givet ved:
f(t)100 * Sin((pi/26)t-(pi/2))+800
0 er mindre eller lig med "t" som er mindre eller 52.
funktionen lig med antallet af dyr i en bestemst population
t lig med antal uger efter årets start.
så skal jeg bestemme det tidspunkt, hvor populationen forvenstes at vokse hurtigst.
hvis nogen kunne hjælpe mig hurtigst muligt ville det være dejligt...
tak på forhånd ;)
Svar #2
23. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
Ad 1)
Vi har følgende:
1/4x + 1 + (1/x) = k =>
1/4x^2 + x + 1 = kx =>
1/4x^2 + (1-k)x + 1 = 0.
Nu har du så en normal ligningen af anden grad. Hvordan forholder det sig med antallet af løsninger for sådan en?
2)
Find den værdi hvor den afledede er størst.
Vi har følgende:
1/4x + 1 + (1/x) = k =>
1/4x^2 + x + 1 = kx =>
1/4x^2 + (1-k)x + 1 = 0.
Nu har du så en normal ligningen af anden grad. Hvordan forholder det sig med antallet af løsninger for sådan en?
2)
Find den værdi hvor den afledede er størst.
Skriv et svar til: funktion
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
