Matematik

Bestem vanddybden når trykket er 10,60

24. februar 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

hvor x er : vanddybde i meter og 

y = tryk i atmosfære.

Modellen er y= 0,096x +1

vi fik det andet spørgsmål om ; bestem trykket i en vandybde på 1000 til at blive: 0,096*x +1


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Overskriften: løs ligningen

10,60 = 0,096x + 1

Trykket i vanddybden 1000 findes ved at sætte x = 1000 og beregne y , som du også fik det forklaret i en anden tråd.


Svar #2
24. februar 2014 af HFNU (Slettet)

jueg skal bestemme vanddybde nu når trykket er 10,60 atmosfære...Det er et andet spørgsmål


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, og dertil skal du så løse ligningen

10,60 = 0,096x + 1

som jeg skrev i #1.


Svar #4
24. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Jeg tror ikke jeg ved hvordan jeg løser ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal isolere x.

Hvis du kunne finde ud af at løse ligningen

200x + 180 = 1400

med kopipakkerne, skulle du også kunne løse denne ligning


Svar #6
24. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Ja ..men hvordan forsætter jeg ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Træk 1 fra på hver side, og divider så med 0,096.


Svar #8
24. februar 2014 af HFNU (Slettet)

jeg får det til at give -9,4166

altså x. 


Brugbart svar (0)

Svar #9
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, det er ikke rigtigt.

10,60 = 0,096x + 1 , træk 1 fra på hver side

9,60 = 0,096x

Find nu x ved at dividere med 0,096 på hver side.


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. februar 2014 af 123434 (Slettet)

bestem trykket i en vandybde på 1000m 

y=0,096*1000+1=97


Brugbart svar (1)

Svar #11
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, den opgave blev som nævnt behandlet i en anden tråd.


Svar #12
24. februar 2014 af HFNU (Slettet)

hvordan kan man få 0,096 på højre side hvis man skal trække 1 fra??? det er jeg ikke med på


Svar #13
24. februar 2014 af HFNU (Slettet)

du får 100 på venstre side..og højre forstår jeg ikke


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

I ligningen

10,60 = 0,096x + 1

trækker man 1 fra på hver side:

10,60 - 1 = 0,096x + 1 - 1 , dvs

9,60 = 0,096x .

Dividerer man med 0,096 på hver side fås

x = 9,60/0,096 = 100 .


Svar #15
24. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Tak:)

Skriv et svar til: Bestem vanddybden når trykket er 10,60

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.