Matematik

isolerer potens

24. februar 2014 af SuzanShaker (Slettet) - Niveau: A-niveau

7.84521 = t1.23027

Hvordan isolerer jeg t, når der er en potens involveret? ved at jeg skal bruge logaritmer, men er usikker på hvordan :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2014 af peter lind

Du tager logaritmen på begge sider af lighedstegnet. På højre side skal du bruge at log(an) = n*log(a)


Svar #2
24. februar 2014 af SuzanShaker (Slettet)

så altså:

log(7.8^1.2) = 1.2*log(7.8) ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2014 af peter lind

Nej. Hvor får du dog det fra ?
 


Svar #4
24. februar 2014 af SuzanShaker (Slettet)

Så er jeg på helt bar bund. skal virkelig have det skåret ud i pap?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man benytter de kendte regneregler for logaritmer, her

log(an) = n·log(a) .

Man kan også benytte, at hvis

b = ta , er

t = b1/a


Skriv et svar til: isolerer potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.