Matematik

hjælp til geometri

25. februar 2014 af sidselthomsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har brug for hjælp, til et spørgsmål der lyder; 

Bestem arealet af grundfladen (se vedhæftet billede) 

på forhånd tak :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2014 af mathon

I en konveks regulær 8-kant er centervinklen
                                                                         \small V_{center}=\frac{360^{\circ}}{8}=45^{\circ}


Svar #2
25. februar 2014 af sidselthomsen (Slettet)

tak! Kan det så passe, at jeg får arealet til 52,3? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2014 af mathon

Areal af en konveks regulær n-kant:

                                                               \small A=\frac{n}{2}*R^2*sin\left ( \frac{360^{\circ}}{n} \right )

når \small R er radius i polygonens omskrevne cirkel.


Skriv et svar til: hjælp til geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.