Matematik

Matematikrapport om eksponentielle udviklinger - HJÆLP!

25. februar 2014 af pfkovaltsenko (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Jeg har lige et par spørgsmål, som jeg ikke helt kan svare på. Vil I hjælpe mig? Det er til min matematikrapport.

- Hvad er en eksponentiel udvikling?
- Forklar betydningen af tallene a og b i den eksponentielle udvikling
- Hvordan ses det om udviklingen er voksende eller aftagende?
- Hvad er sammenhængen mellem vækstrate og fremskrivningsfaktor?
- Hvad er betydningen af fordoblingskonstant og halveringskonstant?

Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. februar 2014 af mathon

En eksponentiel udvikling
opfylder

                                                       \small \normal f(x) = b*a^{x}        \small a,b> 0      og     \small a\neq 1          

                                                       f(0)=b
                                       og
                                                       a = 1+r    er fremføringsfaktoren

                                                       r er vækstraten


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar 2014 af mathon

Den eksponentielle udvikling
er
                           voksende for a > 1
                           aftagende for 0 < a < 1


Brugbart svar (1)

Svar #3
25. februar 2014 af mathon

sammenhængen mellem vækstrate og fremskrivningsfaktor

                                           a = 1+r


Brugbart svar (1)

Svar #4
25. februar 2014 af mathon

Når fordoblingskonstanten
er \small X_{2} og a > 1
                  gælder
                                            \small f(x+X_{2}) = 2*f(x)

                  når x øges med X2 fordobles f(x) uanset værdien af x.


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. februar 2014 af mathon

Når halveringsskonstanten
er \small \small X_{1/2} og 0 < a < 1
                  gælder
                                            \small f(x+X_{1/2}) = \frac{1}{2}*f(x)

                  når x øges med X1/2 halveres f(x) uanset værdien af x.


Svar #6
25. februar 2014 af pfkovaltsenko (Slettet)

Tak skal du have mathon!


Skriv et svar til: Matematikrapport om eksponentielle udviklinger - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.