Fysik

arbejde og indspærret gas

25. februar 2014 af Cirkeline1234 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

jeg ved ikke så meget om dette område så jeg håber måske en kan forklare mig denne opgave

1m3 luft tilføres en varme på Q=200kj. derved udvider luften sig ved konstant tryk til 1.57m3

trykket er 1atm.

beregn det tilførte arbejde. atilført=    kj

beregn luftens tilvækst i indre energi. Dalta Eindre =  kj


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2014 af peter lind

Arbejde = tryk*ΔV   ΔV ændring af rumfang

Tilvæksten er den tilførte varmeenergi minus det af luften udførte arbejde


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. februar 2014 af mathon

Tilført atbejde
                                    \normal A=p*\Delta V = (1\: atm)*(0,57\: m^3) = \left (101325\frac{N}{m^2} \right )*\left ( 0,57\: m^3 \right ) =
                                                                                                                     \normal 57755,3 \: J = 57,755 \: kJ


Svar #3
25. februar 2014 af Cirkeline1234 (Slettet)

hej mathon

skal man så bruge Q=200kj for at finde E indre


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. februar 2014 af mathon

 Indre energi

                            \Delta E_{indre}=\left ( 200\: kJ \right ) - \left ( 57,8\: kJ \right ) = 142,2\: kJ


Svar #5
25. februar 2014 af Cirkeline1234 (Slettet)

tak

jeg fandt eller en skrivelse fra orbit

hvor der stod Delta E indre = A+Q


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. februar 2014 af peter lind

Her er arbejdet negativt eller om du vil udført af gassen. Hvis arbejdet er udført på gassen skal du addere det


Svar #7
25. februar 2014 af Cirkeline1234 (Slettet)

tak for hjælpen


Skriv et svar til: arbejde og indspærret gas

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.