Matematik

Vedlægger opgaven...kan slet ikke forstå den

25. februar 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Der er ikke noget vedlagt.


Svar #2
25. februar 2014 af HFNU (Slettet)

det er opgaven

Vedhæftet fil:matematik opgave.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

I a) opstillens en lineær forskrift y = ax + b for udgifterne. Lad x være antal måneder efter kontraktens start, og lad y være den samlede udgift.

I b) løses ligningen ax + b = 139000 , hvor man benytter forskriften fra a).


Svar #4
25. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Kan det ikke være 2795x+17500? til spørgsmål a


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er y, der er lig med det udtryk.


Svar #6
25. februar 2014 af HFNU (Slettet)

a) hvad betyder det at man skal indfør passende betegnelser? jeg tror jeg mangler den del...


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er jo forklaret i #3. Man lader x være antal måneder efter kontraktens start og y være den samlede udgift.


Svar #8
25. februar 2014 af HFNU (Slettet)

vil det så sige i b skal man sige 2795 +b = 13900? hvordan kan man regne denne ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Nej, man skal løse ligningen

2795x + 17500 = 139000 .


Svar #10
25. februar 2014 af HFNU (Slettet)

så jeg skal altså minusse med 17500? ikke


Svar #11
25. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Nogle der vil svarer mig på om jeg skal minusse med 17500??


Svar #12
25. februar 2014 af HFNU (Slettet)

jeg har fået x til at være 43,4704. 

Betyder det så at det tager 43,5 måneder før udgifterne til leasingkontrakten overstiger 139.000?

en som vil tjekke om det er det rigtige svar?:) mange tak for alt hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Man trækker 17500 fra på hver side. At "minusse" er babysprog for at trække fra eller subtrahere.


Brugbart svar (0)

Svar #14
26. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja. Du kan jo selv gøre prøve ved at indsætte din løsning i den oprindelige ligning.


Svar #15
26. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Altså det giver 139. 000 kr med x som 43,4074. Er det så korrekt.

Brugbart svar (0)

Svar #16
26. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Nej, værdien du skrev i #12 er nærmere det korrekte.

Det betyder så, at det tager 44 måneder, før leasingkontrakten overstiger 139.000 kr.


Svar #17
26. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Så det er 44 måneder? Selvom det er tættest på 44',5 måneder? Ok jamen tak

Brugbart svar (0)

Svar #18
26. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#17

Efter 43 måneder har leasingkontrakten kostet 137.685 kr. Efter endnu 1 måned kommer udgiften op på 140.480 kr, hvilket overstiger de 139.000 kr .


Svar #19
26. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Ok :) tak forstår det godt nu:) tak igen

Skriv et svar til: Vedlægger opgaven...kan slet ikke forstå den

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.