Matematik

Beregn de manglene mål af cylener

26. februar 2014 af lp4654 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hvordan regner jeg opgaverne ud.. 

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2014 af 012343210

Formler:

D=2*r

V=r^2*Pi*h

hvis du regner i cm  får du volumet i cm3 som er det samme som ml


Svar #2
26. februar 2014 af lp4654 (Slettet)

men det er ikke vulmen jeg skal have. Det er højden 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2014 af 012343210

Nu har du  haft 3 spørgsmål af samme slags herinde, så tænkte du efter hånden selv kunne isolere h. Prøv i ligningen herunder at dele med r^2 og Pi på begge sider og så skal jeg nok rettet det utryk du får for h hvis der...

V=r^2*Pi*h


Svar #4
27. februar 2014 af lp4654 (Slettet)

Det forstår jeg altså ikke 

er virkelig en hat til sådan noget der 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. februar 2014 af 012343210

Jeg skriver hvad du skal gøre. Prøv at komme med et gæt i henhold til #3. Lav det eventuelt i 2 trin. 1 hvor du først deler med r^2 på begge sider og 2 hvor du deler med Pi på begge sider...


Svar #6
27. februar 2014 af lp4654 (Slettet)

Så altså sådan her 

h= 32*32/32

H=9*pi/pi=9

:/


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. februar 2014 af 012343210

Deler med r^2 på begge sider:

V/r^2=r^2*Pi*h/r^2

Skriver det lidt anderledes:

V/r^2=Pi*h*r^2/r^2   (r^2/r^2=1)

V/r^2=Pi*h*1    (når man ganger med en kan man undlade at skrive det)

V/r^2=Pi*h

Prøv så at gøre det samme med at dele med pi på begge sider... Vi venter lige med at sætte talt ind indtil h står selv.


Skriv et svar til: Beregn de manglene mål af cylener

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.