Matematik

3 potens

26. februar 2014 af chpe04 (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har et omdejnings tal der er 1420 og en effekt ved denne, så for jeg til opgave, at regne nye effekter ved denne tekst

Pumperotorens omdrejningstal reduceres til 940 omdr./minut og den hydrauliske effekt vil derfor ændre sig..Den ændres med en størrelse, der er en funktion af ændringen af omdrejningstallet, således at den hydrauliske effekt ændres i 3. potens af ændringen af omdrejningstallet.

her er jeg lidt i tvivl hvad skal gøre ved effekten.  


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2014 af peter lind

Det betyder at effekten y kan skrives som y=k*x3 Find k af dit kendskab til effekten ved omdrejningstallet 1420. Derefter kan du finde effekten for et vilkårligt omdrejningstal


Svar #2
26. februar 2014 af chpe04 (Slettet)

så det du siger er hvis 22500W=k*14203    k=0.000008

så ved 940 omdr er min effekt 9403*0.000008=6644W


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2014 af peter lind

jeg har ikke regnet efter men metoden er rigtig


Skriv et svar til: 3 potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.