Fysik

HJÆÆÆLP!! Beregn lysets fotonenergi i joule og i eV

26. februar 2014 af Sarah08x (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej.. Har virkelig brug for hjælp til denne opgave, skal afleveres meget snart.. Please en sød sjæl der gider hjælpe mig!!! Det er opgave 99 på billedet
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2014 af peter lind

E = h*f = h*c/λ h planck's konstant, c lyshastigheden, λ bølgelængden


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2014 af mathon

h*c= 1,98645*10^{-25}\: J*m

h*c= 1239,84\: eV*nm

1\: eV=1,60218*10^{-19}\: J

1\: J=6,24151*10^{18}\: eV


                       E_{foton}=\frac{h*c}{\lambda }

.

                        \lambda=\frac{1239,84\: eV*nm}{ E_{foton} }


Svar #3
26. februar 2014 af Sarah08x (Slettet)

I min facitliste står der at svaret er: 4,090•10-19 J = 2,553 eV
10-19 (-19 er opløftet i 10, kunne bare ikke skrive det)

Så jeg ved ikke helt hvordan jeg gør det..

Brugbart svar (0)

Svar #4
26. februar 2014 af mathon

.

                            E_{foton}=\frac{1,98645*10^{-25}\: J*m}{485,992*10^{-9}\: m } = 4,09*10^{-19} \: J

.

                           E_{foton}=\frac{1239,84\: eV*nm}{485,992\: nm } = 2,55 \: eV

                          


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. februar 2014 af mathon

eller direkte omregning.

                  \tiny \tiny\ \left (\4,08741*10^{-19}\: J =\left ( 4,08741*10^{-19}\: J \right )*1=\left ( 4,08741*10^{-19}\: J \right )*\left ( 6,24151*10^{18}\: \frac{eV}{J} \right ) = 2,55\: eV \right )


Skriv et svar til: HJÆÆÆLP!! Beregn lysets fotonenergi i joule og i eV

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.