Matematik

matematik hjælp, tak!

26. februar 2014 af KlaraJohansen (Slettet) - Niveau: C-niveau

 For en række aber kan hvilestofskiftet  f(x) , målt i kcal/døgn, beskrives ved modellen 69,5* x^0,76,
hvor x er dyrets vægt målt i kg. 

 a) Bestem ifølge modellen hvilestofskiftet for en chimpanse, der vejer 30 kg. 

For grå bavianer vejer en han typisk det dobbelte af en hun. 
 

b) Hvor mange procent er grå hanbavianers hvilestofskifte større end grå 
 hunbavianers hvilestofskifte ifølge modellen?

Jeg havde igen problemer med a'eren men jeg er ikke sikker på hvordan man laver b'eren 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. februar 2014 af SuneChr

Benyt
f (x)  =  b·xa
f (2·x)  =  b·(2·x)a  =  b·2a·xa  =  2a ·f (x)
til at gøre opgaven færdig. 
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. februar 2014 af PeterValberg

du kan benytte [ dette ], der er gældende for potensfunktioner  

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. februar 2014 af peter lind

Kald hunbavianens vægt x. så er hanbavianens vægt 2x. Opgaven går spørgsmålet ud på at beregne 100*(f(2x)-f(x))/f(x). Det bemærkes at ved udregningerne kan x forkortes ud


Skriv et svar til: matematik hjælp, tak!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.