Matematik
en funktion med LN
24. november 2005 af
Stine pigen (Slettet)
nogle der vil fortælle mig hvordan man diffirentiere denne funktion?
f(x):=x^2*lnx ?
på forhånd tak
f(x):=x^2*lnx ?
på forhånd tak
Svar #1
24. november 2005 af Windcape (Slettet)
Vi ved at:
1) Differentialet til ln(x) er 1/x
2) at diffentialet til f(x)=u*v er f(x)=u´*v + v´*u
Derfor må vi kunne sige
u = x^2
v = ln(x)
u´ = 2x
v´ = 1/x
Derfor:
f`(x) = 2x*ln(x) + (1/x)*x^2
1) Differentialet til ln(x) er 1/x
2) at diffentialet til f(x)=u*v er f(x)=u´*v + v´*u
Derfor må vi kunne sige
u = x^2
v = ln(x)
u´ = 2x
v´ = 1/x
Derfor:
f`(x) = 2x*ln(x) + (1/x)*x^2
Svar #2
24. november 2005 af Windcape (Slettet)
Den kan så forsimples til:
2x*ln(x)+x
Som nok er det resultat din lommeregner vil give dig.
Det giver mathcad ihvertfald mig.
2x*ln(x)+x
Som nok er det resultat din lommeregner vil give dig.
Det giver mathcad ihvertfald mig.
Skriv et svar til: en funktion med LN
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
