Fysik

Opdrift Opgave

02. marts 2014 af InsertTXCYcodetokill (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kunne godt bruge lidt hjælp ( ledetråde) til denne opgave, nogle der kan hjælpe? 

En u-båd med massen 58 ton er for en kort stund dukket op til overfladen hvor den ligger og flyder.

En tredjedel af u-bådens rumfang er ovenvande. Havvandets densitet kan sættes til 1035 kg/m3.

a) Beregn størrelsen af tyngdekraften på u-båden

b) Angiv størrelsen af vandets opdrift på u-båden

c) Hvor stor er u-båden i m3?


Svar #1
02. marts 2014 af InsertTXCYcodetokill (Slettet)

Så jeg er kommet frem til at

A)

Ft=m·g 

58 tons = 58000kg

58000kg*9,82N/kg= 569560 N


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Tyngdekraftens størrelse er m·g

b) Når båden flyder, er der balance mellem opdriften og tyngdekraften på båden. Opdriftens størrelse er lig med tyngden af den fortrængte væskemængde.

c) Beregn rumfanget af den fortrængte væskemængde og beregn så ubådens rumfang.


Svar #3
02. marts 2014 af InsertTXCYcodetokill (Slettet)

b) Er det så Fop = densiteten * V * g?

Men der har jeg jo ikke Rumfanget af båden 


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

I b) flyder båden, så Fop = Ft = mg


Svar #5
02. marts 2014 af InsertTXCYcodetokill (Slettet)

Det er lidt sent, så undskyld hvis jeg virker lidt langtsom, men hvis jeg forstår det ret, så betyder det at fordi den flyder, så er opdriften på båden lig med tyngdekraften på båden ? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, båden flyder, den er i hvile, summen af de virkende kræfter er lig med 0, og de to eneste kræfter, der virker på båden er tyngdekraften og opdriften på båden.

Jeg vil anbefale at lave lektier, når du ikke er for træt.


Svar #7
02. marts 2014 af InsertTXCYcodetokill (Slettet)

Tjo, det ville jeg skam også normalt, meeen man må jo også leve livet nogle gange ikke (: 

Tak for hjælpen, forsat god aften. 


Skriv et svar til: Opdrift Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.