Matematik

er denne sammensatte funktion korrekt differentieret?

03. marts 2014 af jcay (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x) = 3 * 2^(4x+1)

f''(x) = 3 * 2^(4x+1) * ln(2) * 4 = 16 * ln(2) * 2^(4x+1)


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2014 af SuneChr

Indfør hjælpefunktionerne
g (x) = 3·2x         ⇒      g '(x) = 3·(ln 2)· 2x
h (x) = 4x + 1    ⇒      h '(x) = 4
Benyt så
f = g o h            ⇒        f ' = (g ' o h)· h '
Man har også
24x + 1  = 2·16x


Svar #2
03. marts 2014 af jcay (Slettet)

men så er mit resultat jo også rigtigt, ikke sandt?

jeg ved godt hvordan man differentier sammensatte funktioner, jeg vil bare vide om mit resultat er korrekt, da TI interactive program viser noget andet.


Svar #3
03. marts 2014 af jcay (Slettet)

TI-interactive giver resultatet: f'(x) = 24 * ln(2) * 16x

det jeg regner mig frem til: f''(x) = 3 * 2^(4x+1) * ln(2) * 4 = 16 * ln(2) * 2(4x+1)

er jeg forkert på den eller har programet regnet den forkert ud???


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2014 af SuneChr

f '(x)  =  12·(ln 2)· 24x + 1  =  24·(ln 2)· 16x
Vi har nemlig
24x + 1 = 24x·21 = (24)x·2 = 2·16x


Svar #5
03. marts 2014 af jcay (Slettet)

ok nu kan jeg godt se det. mega tusind tak skal du have Sune.


Skriv et svar til: er denne sammensatte funktion korrekt differentieret?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.