Matematik

vendetangent hjælp søges

03. marts 2014 af svendsven (Slettet) - Niveau: B-niveau

er lidt i trouble med den her opgave kan du måske hjælpe? 
funktionen f er givet ved forskriften f(x)=4x^3+2x^2-2x+8

bestem x værdien for vendetangenten 

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2014 af mathon

       
                       f '(xo) = 0   giver vandret vendetangent

                       f ''(xo) = 0 og f '(xo) ≠ 0  giver skrå vende tangent


Svar #2
03. marts 2014 af svendsven (Slettet)

jeg er ikke lige den skarpeste i matematik, kan du muligvis give et eksempel på en løsning. ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. marts 2014 af mathon

…bør kunne klares på B-niveau:

                       f '(x) = 12x2 + 4x + 2

                       f ''(x) = 24x + 4


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

f '(xo) = 0  giver steder, hvor der er vandret tangent, ikke nødvendigvis vandret vendetangent.

For at finde steder, hvor der er vendetangent, løses ligningen

        f ''(xo) = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. marts 2014 af mathon

                       f '(xo) = 0   giver vandret tangent og mulighed for vendetangent

                       f ''(xo) = 0 og f '(xo) ≠ 0  giver skrå vendetangent


Skriv et svar til: vendetangent hjælp søges

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.