Matematik

Finde værdien for a udfra en ligning ax^2+(a+2)x-3=0

03. marts 2014 af djarnis2100 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens - har problemer med at få løst følgende ligning

ax^2+(a+2)x-3=0

der er oplyst at der er en løsning så ergo er diskreminanten = 0

men er i tvivl om hvordan jeg løser denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opstil ligningens diskriminant d udtrykt ved a, og løs så ligningen d = 0 som en ligning i a.


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2014 af PeterValberg

Du skal løse ligningen (i a):

(a + 2)2 - 4·a·(-3) = 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
03. marts 2014 af djarnis2100 (Slettet)

Super - tak for svaret :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2014 af SuneChr

# 0  citat:  "der er oplyst at der er en løsning så ergo er diskreminanten = 0"
Mon ikke der i virkeligheden står: det er oplyst, at der er mindst én reel løsning,
så ergo er diskreminanten ≥ 0   ?  


Svar #5
03. marts 2014 af djarnis2100 (Slettet)

#4 Der står i opgaven at der kun er én løsning


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. marts 2014 af SuneChr

# 5
Det er så ikke dét, der står i # 0.
_____________
Der eksisterer, betyder i almindelighed, at der findes mindst ét element.


Svar #7
03. marts 2014 af djarnis2100 (Slettet)

#6

Dette er hvad der står i opgaven

Andengradsligningen ax^2+(a+2)x-3=0 har netop én løsning.

Bestem a

Hvordan vil du da tolke opgaven?


Brugbart svar (0)

Svar #8
03. marts 2014 af SuneChr

# 7
Ja, da har du også forandret opgaveteksten ved at lægge en accent over e-et i én.
Læs # 6 under stregen.


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#7

Så drejer det sig netop om at bestemme a, så ligningens diskriminant d er lig med 0, dvs. løs ligningen i #2.


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. marts 2014 af mathon

     hvoraf
                    ax2 + (a+2)x + (-3)  = 0

                         d = (a+2)2 - 4 · a · (-3)  =  a2 + 4a + 4 + 12a  =  a2 + 16a + 4

én reel løsning
kræver
                         d = a2 + 16a + 4 = 0

                               a = -5 ± 2√(15)

                   


Skriv et svar til: Finde værdien for a udfra en ligning ax^2+(a+2)x-3=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.