Matematik

bestem f'(4)

04. marts 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal løse følgende opgave.

Bestem f'(x) når f(x) er 3√x

der står ikke gange imellem, men det må jo så være usynligt ikke?

Og skal man så ikke benytte sig af produktreglen?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Ja, der er tale om 3·√x . Benyt, at (k·f(x))' = k·f '(x) , hvor k er en konstant.


Svar #2
04. marts 2014 af Manu0407 (Slettet)

Det har jeg aldrig haft om?? :O


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det har du da ellers gjort brug af før, for eksempel i https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1447901


Svar #4
05. marts 2014 af Manu0407 (Slettet)

Nej der har jeg benytte mig af: (f*g)'(x)= f'(x)*g(x)+f(x)*g'(x)


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, den blev også benyttet. Men du fandt for eksempel ud af at differentiere en funktion som

f(x) = 2x5*ex

og der blev der, udover produktreglen, også benyttet den regel, jeg antydede i #1.

For funktionen her i tråden, f(x) = 3·√x , skal du differentiere funktionen √x og gange resultatet med 3.


Svar #6
05. marts 2014 af Manu0407 (Slettet)

Jamen så giver det jo 1/2√x og det skal jeg så gange med 3?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du skal lære at benytte parenteser. Det giver 1/(2√x) for den afledede af √x , ja, og det skal så ganges med 3 for at finde den afledede af 3·√x .


Svar #8
05. marts 2014 af Manu0407 (Slettet)

så det bliver 3/2√x?


Svar #9
05. marts 2014 af Manu0407 (Slettet)

3/(2√x)


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8 -- nej

#9 -- ja.


Svar #11
05. marts 2014 af Manu0407 (Slettet)

Goooodt nok, så skal jeg så finde f'(4) også er vi enige om at det bliver 3/4?? ikke :-)


Brugbart svar (0)

Svar #12
05. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#11

Ja, det er korrekt. Man indsætter x = 4 i den fundne forskrift for f '(x) .


Svar #13
05. marts 2014 af Manu0407 (Slettet)

MANGE TUSIND TAK!!!


Skriv et svar til: bestem f'(4)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.