Matematik

HJÆLP TIL AT KOMME VIDERE!

05. marts 2014 af CamillaAagedal (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle. Jeg er igang med en af mine matematik afleveringer, men jeg er gået lidt i stå, da jeg ikke er helt sikker på, at jeg har gjort det korrekt, og hvad jeg så eventuelt skal gøre som det næste. 

b) Benyt modellen til at bestemme det tidspunkt, hvor vandet løber ud over kanten. 
Det vil sige jeg skal finde t. Jeg kender i forvejen d, a og b:
  3 = 0.23377 t^0.59209       

Derfor skal jeg nu isolere t:

3/0.23377=0.23377/0.23377 * t^0.59209 => 3/0.23377=t^0.59209
Hvis det er korrekt, det jeg har gjort indtil videre, hvordan får jeg så 0.59209 væk? Jeg håber i forstår.. Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. marts 2014 af peter lind

Tag logaritmen på begge sider. Isoler ln(t) og brug dernæst den inverse til logaritmefunktionen
 


Svar #2
05. marts 2014 af CamillaAagedal (Slettet)

logaritmen af 3/0.23377 og 0.59209 eller hvordan mener du? Jeg kan slet ikke få det til at passe... 


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

... eller opløft i potensen 1/0,59209 på hver side:

t = (3/0,23377)1/0,59209


Svar #4
05. marts 2014 af CamillaAagedal (Slettet)

Jeg forstår ikke... Hvordan kommer du frem til tallet 1? Og t er i de forrige opgaver beregnet i minutter, vil det ikke sige, jeg bagefter skal finde det i sekunder? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvis udtrykket i modellen benytter tiden målt i minutter, kommer svaret her også ud i minutter.

Man benytter, at hvis y = xa , er x = y1/a .


Svar #6
05. marts 2014 af CamillaAagedal (Slettet)

Okay, mange tak! 


Skriv et svar til: HJÆLP TIL AT KOMME VIDERE!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.