Matematik

Cirklens ligning og ulighed

24. november 2005 af sundancekid (Slettet)
Jeg er simpel hen en nød når det kommer til cirklens ligning, så er der en der gider hjælpe mig med at bestemme centru, og radius for denne cirkel:

x^2 + y^2 - 4x + 4y + 3 = 0

og en anden ting, vil også gerne ha noget hjælp til denne ulighed:

-0,5x < x^2 - 8x + 11

Tak (:

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. november 2005 af sontas (Slettet)

du skal skrive ovenstående ligning om på formen (x-a)^2 + (y-b)^2 = r^2.
Prøv selv først.

Du skal løse uligheden :

0 < x^2-7,5x + 11. find løsningerne til andengradsligningen
0 = x^2 -7,5x +11
og løsningerne vil så være mellem rødderne (under x-aksen)

Svar #2
24. november 2005 af sundancekid (Slettet)

Tak, kender dog godt formlen til cirklen, og har også prøvet, men jeg kan alligevel ikke få det til at passe ind, der går noget galt i reduceringen.

Brugbart svar (0)

Svar #3
24. november 2005 af Nynnchen (Slettet)

okay jeg giver lige et lille vink selvom jeg ikke har tid... er selv midt i en mat aflevering...

(x-2)^2-2^2+(y+2)^2-2^2+3=0

Du ved jo nok
(x-a)^2 = x^2+a^2-2ax
(x+a)^2 = x^2+a^2+2ax

Sådan er jeg kommet frem til det det ovenstående... så må du selv regne det sidste... held og lykke med den...


Svar #4
24. november 2005 af sundancekid (Slettet)

Super tak for hjælpen!

Go arbejdslyst med din egen mat aflevering (:

Brugbart svar (0)

Svar #5
24. november 2005 af Nynnchen (Slettet)

Det var så lidt... jeg håber du er klar over hvordan jeg kom dertil så du selv kan gøre det næste gang...

Ellers må du jo spørge... det er ret vigtigt at kunne specielt hvis du har / skal have Mat på A eller A+

Svar #6
24. november 2005 af sundancekid (Slettet)

jeg tror godt jeg ka se det :P
har en forholdsvis klar ide om det

og ska ha mat på A niveau til næste år

Brugbart svar (0)

Svar #7
24. november 2005 af Nynnchen (Slettet)

Godt så... endnu et fornuftigt menneske :)...

det glæder mig at jeg kunne hjælpe dig til forståelse...

Skriv et svar til: Cirklens ligning og ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.