Matematik

Hjælp til ligning.

06. marts 2014 af manglerhelp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle. 

Har svært ved at løse denne her ligning uden hjælpemidler: 

2 * e2x - 4 = 0 

håber der er nogle som kan hjælpe, eller forklare hvad man skal. 

på forhånd tak :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2014 af PeterValberg

adder 4 på hver side
divider begge sider med 2
brug ln( ) på begge sider
divider begge sider med 2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
06. marts 2014 af manglerhelp (Slettet)

altså: 

2 * e2x - 4 = 0

2 - 2 * e2x - 4 + 4 = 0 + 4 - 2 

e2x = 2

ln(e2x)= ln(2)

ved ikke hvad ln(e2x) giver?? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2014 af PeterValberg

2x
- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Hjælp til ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.