Matematik

Hjælp til opgave....

06. marts 2014 af Frejs12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave? Er helt lost ;)

En funktion f er givet ved

f(x) = x3 - 3x2 - 9x + 30:

(a) Bestem monotoniforholdene for f.

Grafen har en tangent t1 med rringspunkt P(0; f(0)).

(b) Bestem en ligning for t1.

Grafen for f har en anden tangent t2 med samme hldingskoe-

cient som t2.

(c) Bestem frstekoordinaten til rringspunktet for t2.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Bestem den afledede f '(x) og løs så ligningen f '(x) = 0 .

b) Benyt tangentligningen 

y = f '(x0) · (x - x0) + f(x0)

med x0 = 0 .

c) Løs ligningen f '(x) = f '(0) .


Skriv et svar til: Hjælp til opgave....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.