Matematik

løse 2.gradsligninger, herunder skjulte.

06. marts 2014 af kimaha (Slettet) - Niveau: B-niveau

2x+5  + x-3

4x-10

4x-10, skal stå under brøkstregen. . . 

Jeg har prøvet at lave x-3 til en brøk og ganget over kors. . . . . 

jeg ender med -4x^2+24x-25=0

Når jeg bruger formlen      ax^2+bx+c=0

giver det et underligt resultat. . . . . 

Kan jeg få hjælp til at komme vidre, har jeg overhovdet grebet opgaven rigtigt ad ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Start med at definere en ligning. En ligning indeholder et =.

Brugbart svar (0)

Svar #2
06. marts 2014 af mathon

                              \small \frac{2x+5}{4x-10}+x+3 = 0\: \: ?           x \neq 2,5


Svar #3
06. marts 2014 af kimaha (Slettet)

næsten rigtigt

efter brøkstreg, skal der stå        =x-3

Jeg prøver, så at få det lavet til en ligning, ved at gange med 4x-10 på begge sider. . . . . .


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, så får man

2x+5 = (x-3)·(4x-10) , x ≠ 5/2 .

Gang ud og saml alle led på samme side. Løs den fremkomne 2.-gradsligning.


Skriv et svar til: løse 2.gradsligninger, herunder skjulte.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.