Matematik

Ligning

06. marts 2014 af Redub (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hvordan stiller jeg denne ligning op?

"En bondemand har grise og høns

Han har i alt 35 hoveder og 88 ben."

Hvor mange grise og høns har han?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at en gris har 1 hoved og 4 ben, mens en høne har 1 hoved og 2 ben .


Brugbart svar (1)

Svar #2
06. marts 2014 af PeterValberg

x - antal grise
y - antal høns

x + y = 35       (antallet af hoveder)
4x + 2y = 88   (antallet af ben)

løs som to ligninger med to ubekendte :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Så skulle der vist ikke være nogen ben i den opgave.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. marts 2014 af 123434 (Slettet)

x+y=35 dvs. 4x+4y=140

4x+2y=88

og 4x+4y=140

4x+4y-(4x+2y)=140-88

4x+4y-4x-2y=52

2y=52

y=26

x+26=35

x=9

Gør prøve

4*9+2*26=36+52=88


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.