Matematik

SRO matematik og biologi

06. marts 2014 af Szadeh (Slettet) - Niveau: B-niveau


Hej. 

Jeg sidder desværre fas i min matematikdel i min SRO. Opgaven lyder således: 

Datasættet i bilag 1 beskriver THC-koncentrationen i blodet på en person, der har indtaget cannabis. Udfør eksponentiel regression(B1)√ og find halveringstiden√. Find væksthastigheden efter en halv time og efter 4 timer

bilag 1

tid (timer)                            0,2     0,3    0,5    0,8    1,2   1,7   2,2   2,5   3,0   4,0

Koncentration (ng/mL)    195     146     53     26     16    10    7      4      3      2

Jeg har kun problemer med væksthastigheden. Er det det samme som reaktionshastigheden??

Jeg ved jeg skal differentiere, men jeg er ikke klar over om jeg skal bruge den eksponentielle regression til det, eller ej hvis jeg skal finde f'(0,5) og f(0,5)
 

Håååååber i kan hjælpe mig!! :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Differentier modellen f(x) = b · ax = b · e·  til at beregne den afledede f '(x) , der er det samme som væksthastigheden.

f '(x) = ln(a) · f(x)


Skriv et svar til: SRO matematik og biologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.