Matematik

Hjælp til matematik!

07. marts 2014 af CamillaAagedal (Slettet) - Niveau: C-niveau

Der er 2 opgaver til min aflevering jeg ikke helt forstår, så jeg håber I vil kigge på dem og forklare, hvordan jeg kan gøre. Jeg har vedhæftet en fil, hvor opgaverne er i. Tak på forhånd. 

Vedhæftet fil: hjælpp.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2014 af peter lind

1) Formen for en lineær funktion er y=a*x+b. Indsæt de to punkter. Derved får du 2 ligninger med de to ubekendte a og b. Alternativ find hældningskoefficienten af linjen. Metoden står sikkert i din bog

2) Brug at arealet af en trekant er ½'højde*grundlinje


Svar #2
07. marts 2014 af CamillaAagedal (Slettet)

Jeg forstår stadig ikke helt hvad du mener med 1).
2) er jeg helt med på nu. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

1) Der er givet to punkter på en ret linie. Benyt udtrykket for hældningskoefficienten a ved to punkter.

        a = (y2 - y1) / (x2 - x1) .

Benyt derefter det ene punkt sammen med den fundne værdi af a til at bestemme b.


Svar #4
07. marts 2014 af CamillaAagedal (Slettet)

Tak, men hvordan ser formen ud for b så? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt det ene punkt i forskriften y = ax+b og isoler b. Slå det op i din bog.

Brugbart svar (0)

Svar #6
07. marts 2014 af mathon

to-punktsformlen:

                                 \small \frac{y-y_1}{x-x_1}=\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}

                                 y =\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot \left ( x-x_1 \right )+y_1

                                 y =\frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot x +\left ( y_1- \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}\cdot x_1\right )

                                 y =\frac{791-155}{10-3}\cdot x +\left ( 155- \frac{791-155}{10-3}\cdot 3\right )


Skriv et svar til: Hjælp til matematik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.