Matematik

Matematik hjælp....

08. marts 2014 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Jeg har prøvet at løse nedenstående opgaver (på billedet). Jeg vil spørge hvad det er jeg gøre forkert eller om det er rgtigt.. 

5.1 Sidelængden a i trekant 1: 
24cos(53) = 14,44 cm. 


5.2 Løsningen til ligningen - b=9: Ligningen: (24-b)^2 = b^2+12^2
(24-9)^2 = 225
9^2+12^2 = 225

5.3 Trekant 1 og trekant 2 er begge ensvinklede, idet deres vinkler er parvis ens. 

5.4 VIl jeg meget gerne have hjælp til.. På forhånd tusind tak  


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

5.1 Der foldes, så siderne a og d er lige store, da hjørnet foldes op til midtpunktet. Derfor er

a = 12 cm .

5.2 er korrekt.

5.3 Du skal forklare, hvorfor vinklerne er parvis. Du har blot gentaget definitionen for, at trekanterne er ensvinklede, men ikke begrundelsen derfor.

5.4 Benyt, at trekanterne er ensvinklede, og at d = a .


Svar #2
08. marts 2014 af annahansen2 (Slettet)

Tak for dit svar 

Kan jeg nøjes med at skrive 5.1 at 

Der foldes, så siderne a og d er lige store, da hjørnet foldes op til midtpunktet. Derfor er

a = 12 cm .? 

5.4 ... Forstår ikke helt, kan du beskrive mere konkret? 

På forhånd tusind tak 


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

5.1 Jo, der fremgår jo af opgaven.

5.4 I trekanterne 1 og 2 er siderne (b , d) , (a , e) og (c , f) parvis ensliggende. Derfor er

b/d = a/e = c/f ,

og da d = a, er

e = ad/b = a2/b = 122/9 = 16


Svar #4
08. marts 2014 af annahansen2 (Slettet)

Okay Tusind tak for hjælpen.  


Skriv et svar til: Matematik hjælp....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.