Matematik

Matematik

09. marts 2014 af Chokokolade (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder fast med denne opgaver. Håber i kan hjælpe :)

Opgave 9:

I nedenstående tabel ses bruttonationalproduktet pr. indbygger i USA og Kina for året 2003. Endvidere ses den årlige vækstrate i bruttonationalproduktet pr. indbygger for årene
1990-2003 i de to lande.

          Bruttonationalprodukt pr. indbygger i 2003 (US Dollar):                    Årlig vækstrate 1990-2003:

USA:                                    37.562                                                                               2,1 %

Kina:                                     5.003                                                                                8,5 %


I det følgende forudsættes, at bruttonationalproduktet pr. indbygger i de to lande vil vokse med uændret årlig vækstrate efter 2003.

a) Bestem, hvad bruttonationalproduktet pr. indbygger vil være i Kina i år 2020.
b) Bestem, hvornår de to lande vil have samme bruttonationalprodukt pr. indbygger.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2014 af peter lind

I begge spørgsmål skal du bruge renteformlen K=K0(1+r)n hvor K skal være befolkningstallet


Svar #2
09. marts 2014 af Chokokolade (Slettet)

a) K=K0 (1+r)n

K: befolkningstallet

n: 17 (antal år) 

Hvad skal jeg indsætte i K0 og r ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2014 af peter lind

Du skal indsætte de data, der gælder for henholdsvis USA og Kina altså befolkningstallet og vækstraten


Svar #4
09. marts 2014 af Chokokolade (Slettet)

Er det således:

a) 

K=K0 (1+r)n

K=37.562 (1+0,021)17
K=53.479,4


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. marts 2014 af khol (Slettet)

K0 = Bruttonationalprodukt pr. indbygger (2003)


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. marts 2014 af peter lind

ja


Svar #7
09. marts 2014 af Chokokolade (Slettet)

Skal det ikke være for Kina? Dvs. : 

a) Bestem, hvad bruttonationalproduktet pr. indbygger vil være i Kina i år 2020.

K=K0 (1+r)n

K: befolkningstallet
K0: brutonationalprodukt pr. indbygger
r: vækstrate
n: antal år efter 2003

K= 5.003 (1+0,085)17
K=20.023,3


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. marts 2014 af peter lind

ja


Svar #9
09. marts 2014 af Chokokolade (Slettet)

Hvordan skal jeg lave 

b) Bestem, hvornår de to lande vil have samme bruttonationalprodukt pr. indbygger.

?


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. marts 2014 af peter lind

Erstat de 17 med n og sæt derefter udtrykkene for de to lande lig med hinanden. Det giver en ligning til bestemmelse af n


Svar #11
09. marts 2014 af Chokokolade (Slettet)

Er det sådan?

5.003 (1+0,085)= 37.562 (1+0,021)n

solve benyttes

n = 3,39156

Er dette korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. marts 2014 af peter lind

Metoden er rigtig men resultatet ser helt usandsynlig ud


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. marts 2014 af khol (Slettet)

n = 33,16


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. marts 2014 af peter lind

Det ser mere rimeligt ud


Brugbart svar (0)

Svar #15
10. marts 2014 af SuneChr

# 13  er korrekt


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.