Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte

09. marts 2014 af snuske22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

er der nogen som der er gode til matematik, og som kan fortælle hvordan disse 2 ligninger med 2 ubekendte skal løses?

x+y=27

x*1+y*5=79


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. marts 2014 af mathon

          I:   x + 5y = 79
         II:   x + y   = 27                             træk II fra I
                   4y   = 52

                    y = 13                                som indsat i   II:   x + y   = 27
giver
               x + 5·13 = 79

               x = 79 - 5·13 = 14
         


Svar #2
09. marts 2014 af snuske22 (Slettet)

Tusinde mange tak for det hurtige svar!


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2014 af 123434 (Slettet)

x+y=27 dvs 5x+5y=135

x+5y=79 

5x+5y-(x+5y)=135-79

5x+5y-x-5y=56

4x=56

x=56/4=14

14+5y=79

5y=65

y=13


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. marts 2014 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.