Matematik

Ligning

09. marts 2014 af Redub (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg håber lidt på, at der er en der kan fortælle mig, hvordan jeg kommer videre med min ligning (vedhæfter).

4x^2 + 16x = 104

mvh

Vedhæftet fil: Unavngivet1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2014 af mathon

                                 4x2 + 16x - 104 = 0

                                  x2 + 4x - 26 = 0


                                


Svar #2
09. marts 2014 af Redub (Slettet)

Hvad får du så diskriminanten til?

120?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2014 af mathon

                 \small d = b^2-4\cdot a\cdot c = 4^2 - 4\cdot 1\cdot (-26) = 120


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. marts 2014 af Alex4 (Slettet)

d=b^2-4ac=4^2-4\cdot 1\cdot(-26) = 120

Yep, den er god nok.

x=\frac{-b\pm\sqrt{d}}{2a}=\frac{-4\pm\sqrt{120}}{2\cdot1} = \frac{-4\pm\sqrt{4}\cdot \sqrt{30}}{2}=\left\{\begin{matrix} -2 +\sqrt{30}\\ -2 - \sqrt{30} \end{matrix}\right.


Svar #5
09. marts 2014 af Redub (Slettet)

Så den kommer altså til at se sådan ud??

Vedhæftet fil:Unavngivet1.png

Svar #6
09. marts 2014 af Redub (Slettet)

Hov nej! det er helt forkert


Svar #7
09. marts 2014 af Redub (Slettet)

Så skulle den være rigtig :)

Vedhæftet fil:Unavngivet1.png

Svar #8
09. marts 2014 af Redub (Slettet)

Tak for hjælpen :D


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. marts 2014 af Alex4 (Slettet)

Ja, dine løsninger er rigtige nok.


Brugbart svar (0)

Svar #10
09. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det simpleste er nok at tage udgangspunkt i den oprindelige ligning

(2x + 4)2 = 120 , så

2x + 4 = ±√120 , og dermed

x = (-4 ±√120)/2 = -2 ±√30


Brugbart svar (0)

Svar #11
10. marts 2014 af mathon

eller skrevet

                           \small \left |2\left (x+2 \right ) \right | ^2 = 120 =2^2\cdot 30

                           \small 2\cdot \left |x+2 \right | =2\cdot \sqrt{30}

                           \small x+2 =\pm \sqrt{30}

                           \small x=\left \{ \begin{matrix} -2+\sqrt{30}\\ -2-\sqrt{30} \end{matrix} \right.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.