Matematik
Løs ligning
25. november 2005 af
DRF1988 (Slettet)
Hvordan løses denne her:
7x3 -7 = 57x2 -57x
7x3 -7 = 57x2 -57x
Svar #1
25. november 2005 af fixer (Slettet)
Ved først at indse at x=1 er en løsning til ligningen
7x^3-57x^2+57x-7=0
Efter faktorisering (polynomiers division med (x-1)) fås
(x-1)(7x^2-50x+7)=0
Fortsæt selv herfra.
7x^3-57x^2+57x-7=0
Efter faktorisering (polynomiers division med (x-1)) fås
(x-1)(7x^2-50x+7)=0
Fortsæt selv herfra.
Skriv et svar til: Løs ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
