Matematik

eksponentiel funktion

09. marts 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Udviklingen i antallet af elever, der har valgt 9.klasse på efterskole i perioden 2000-2003,kan tilnærmelsesvis beskrives ved modellen.

y= 6410 * 1,06^x

hvor y er antal elever i 9. klasse på efterskole, og x er antal år efter 200.

a) hvad fortælle tallene 6410 og 1,06 om antal elver i 9.klasse på efterskole?

b) Hvor mange elever vard er i 9.klasse på efterskole i 2004 i følge modellen? kommentaer når det oplyses at antallet af elever i 2004 var 8118.

??? hjælp ...tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

x er nok snarere antal å efter 2000 ?

Der er tale om en eksponentiel model y = b · ax .

b) Beregn y for den værdi af x, der svarer til år 2004, dvs for x = 4 .


Svar #2
09. marts 2014 af HFNU (Slettet)

Hvad så med a ???


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#1

Der er tale om en eksponentiel model. b er startværdien og a er fremskrivningsfaktoren.


Skriv et svar til: eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.