Matematik

HJÆLP TIL MATEMATIK! ER LOST

10. marts 2014 af Whatisthiss - Niveau: 8. klasse

Hej alleee, nogle som vil hjælpe mig med en mat opgave? 

Rasmus kører i halvcirkler som vist på tegningen ( ligner et stort S ) hele vejen ned ad bjerget. Han kører slalom med en svingradius på 15m

1: tegn de første 3 halvcirkler i målestoksforholdet 1:500 HVORDAN GØR MAN DET

2: hvis man skal lave en linje der i virkeligheden er 60 m i målestoksforholdet 1:500 hvordan finder man så ud af det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. marts 2014 af mathon

            1 : 500
            1 cm ≡ 500 cm = 5 m

            60 m ≡ ((60 m)/(5 m)) · (1 cm) = 12 · (1 cm) = 12 cm


Svar #2
10. marts 2014 af Whatisthiss

Ja tak, men nu var det ikke helt det mit spørgsmål gik ud på ;) Hvis man nu ved at det i virkeligheden ville være 60 meter, kan man så bare dividere 60 med 500? eller hvad? :) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. marts 2014 af Therk

Jo, det var det dit spørgsmål gik ud på. Svaret på dit spørgsmål 2 er præcist #1. Prøv at læse det igen. :)


Skriv et svar til: HJÆLP TIL MATEMATIK! ER LOST

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.