Matematik

Opgave

11. marts 2014 af 1234radioen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Hvordan løser jeg opgave 1 i nedenstående link?

http://www.uvm.dk/Uddannelser/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF13/Proever%20og%20eksamen/Opgavesaet/130820_Gl_Matematik_A_stx_140813.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. marts 2014 af peter lind

Brug at retningsvektoren for l er normalvektor for m


Svar #2
11. marts 2014 af 1234radioen (Slettet)

Jeg kan godt forstå, at den er retningsvektor for m, men kan ikke lige se, hvordan jeg kommer videre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2014 af peter lind

Lad n være en normalvektor til en linje og P(x0,y0) være et kendt punkt på linjen, X(x,y) et vilkårligt andet punkt på linjen. Der gælder så  n·PX = (OX-OP) = 0


Svar #4
11. marts 2014 af 1234radioen (Slettet)

Man kan vel også bar tage tvævektoren tilrtningsvektoren, sådan at man får en retningvektor for m. Så kan man vel skrive parameterfremstillingen for m? Menhvordan kan man så få den på formlen: y = ax+b?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2014 af peter lind

I parameterfremstillingen kan du isolere t i førstekoordinaten og dermed udtrykke t ved x. Det kan du så sætte ind i ligningen for y koordinaten


Svar #6
11. marts 2014 af 1234radioen (Slettet)

Mange tusinde tak!


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.