Matematik
rumfang
hej studieportalen nogen der kan hjælpe med de her to opgaver?
OPGAVE 1
En vandretliggende beholder med plane endebunde har følgende dimensioner:
Indvendig diameter = 900 mm
Indvendig længde = 1650 mm.
a) Du skal bestemme beholderens rumfang i liter.
b) En dag måles en væskehøjde på 330 mm (målt fra cylinderens bund
til væskeoverflade).
Du skal bestemme, hvor mange liter der er i beholderen.
OPGAVE 2
Et betonrør har følgende data:
Yderdiameter = 1,4 m
Inderdiameter = 1,2 m
Længde = 0,8 m
Massefylde = 2300 kg/m3.
Du skal bestemme rørets masse i kg.
Svar #1
12. marts 2014 af hesch (Slettet)
1b) Du skal finde længden L af en korde, indvendig i cylinderen, som funktion af højde over bund.
Arealet af en væskeoverflade i højden h, bliver:
A(h) = 1650mm * L(h)
Volumen: V(h) = ∫ A(h) dh
2) Betonvolumen = ( Ydre volumen ) - ( indre volumen ).
Svar #2
12. marts 2014 af hesch (Slettet)
Du kan også benytte den del af endefladen, der dækkes af væsken, ( A ):
Se nederst side 11-85.
Beregn A.
Volumen = A * 1650mm
Skriv et svar til: rumfang
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
