Matematik

Hjælp til en opgave i morgen. Differentialregning.

13. marts 2014 af Yappeh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens.

Jeg sidder her med en opgave, jeg bare overhovedet ikke kan finde ud af.

Opgaven lyder sådan her: 

Der er givet en funktion:

           f(x) = x3 – 4x2 + 3x +1

Find det punkt hvor der er vendetangent.

Find ligningen for de tangenter hvor hældningskoefficienter er 6.

Tegn grafen for f og tangenterne.

Jeg bruger Geogebra da jeg er mac bruger..

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

1) (vendetangent): Løs ligningen f ''(x) = 0 .

2) (tangenter med hældning 6): Løs ligningen f '(x) = 6 .


Skriv et svar til: Hjælp til en opgave i morgen. Differentialregning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.