Fysik

Bevægelse

14. marts 2014 af Don (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP! Jeg har virkelig brug for hjælp til Fysik b opgave, det vil være en stor hjælp, hvis nogen lige kunne hjælpe mig med denne opgave, det haster, og jeg er lidt bagud, please hjælp mig :( 

Opbremsning af bil der kører 80 km/h. Føreren opdager en forhindring og bremser efter en reaktionstid på

0,68 s. Bilen bremser med en acceleration på 8,5 m/s2.

1.                         hvor langt når bilen før føreren træder på bremsen? (reaktionslængden).

2.                         Beregn bremselængden

3.                         beregn standselængden (reaktion+bremselængde)

4.                         Hvor lang tid går der fra føreren opdager forhindringen og indtil han er standset?


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

1. Gang bilens konstante hastighed med reaktionstiden.

2. Benyt bevægelsesligninger med konstant acceleration

3. Adder resultaterne i 1. og 2.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. marts 2014 af mathon

…på opfordring:

             vo =(200/9) m/s

2.
                            \small 2a\cdot \Delta s = v^2-{v_{o}}^{2}            med v = 0

                            \small \Delta s = \frac{-{v_{o}}^{2}}{2a}                         a = -8,5 m/s2

                           


Svar #3
14. marts 2014 af Don (Slettet)

Tusind taak for svarene!

hvor får du Vo =(200/9) m/s fra?

Men jeg forstår ikke helt del 3?

Tak igen


Brugbart svar (1)

Svar #4
14. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

v0 = 80 km/t = (80/3,6) m/s = (200/9) m/s

3. Standselængden er summen af reaktionslængden (beregnet i spm 1.) og bremselængden (beregnet i spm 2.)


Svar #5
14. marts 2014 af Don (Slettet)

Tusind Tak for hjælpen! 

hvordan kommer jeg frem til spm 4?


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Beregn bremsetiden i bevægelsen med konstant acceleration, og læg dertil reaktionstiden.


Brugbart svar (1)

Svar #7
14. marts 2014 af mathon


                    \small t_{brems} = \frac{v-v_o}{a} = \frac{0-\left ( \frac{200}{9}\: \frac{m}{s} \right )}{-8,5\: \frac{m}{s^2}} = \frac{200}{9\cdot 8,5} \: s = 2,61 \: s


Skriv et svar til: Bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.