Matematik

Integralregning, bestem integralet

15. marts 2014 af Fallap (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem ∫ (1/x +4x)dx         x > 0

På forhånd mange tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. marts 2014 af Therk

Benyt, at

\int_0^\infty \frac{1}{x} + 4x \;\mathrm{d}x = \int_0^\infty \frac{1}{x} \; \mathrm{d}x + \int_0^\infty 4x \; \mathrm{d} x.


Svar #2
15. marts 2014 af Fallap (Slettet)

Mange tak! :-)

Kan du skære det lidt mere ud i pap for mig?

Mvh. Philip


Svar #3
15. marts 2014 af Fallap (Slettet)

Jeg har løst problemet nu :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. marts 2014 af Therk

Fantastisk! Må jeg spørge, hvad du er kommet frem til?


Svar #5
15. marts 2014 af Fallap (Slettet)

[ -x + 2x2]0

Jeg kan desværre ikke få ∞ og 0 til at stå under hinanden udenfor [] Men håber at det kan læses :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. marts 2014 af Therk

Ikke helt korrekt. Du har en regneregel, som siger, at

\int \frac{1}{x} \; \mathrm{d}x = \log(x).

Derudover må jeg spørge: Har du ikke andre begrænsninger end x>0?


Svar #7
15. marts 2014 af Fallap (Slettet)

Hvordan skal jeg så gribe opgaven an med denne regneregel? :)

Nej det har jeg ikke, det er en ret kort opgave :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. marts 2014 af SuneChr

# 0
Der er ingen integrationsgrænser. Integralet er et ubestemt integral.

Da x > 0  behøver der ikke numerisktegn omkring x i  ln x  .


Svar #9
15. marts 2014 af Fallap (Slettet)

Er ln x + 2x2+c resultatet og hvor kommer c fra? (:


Brugbart svar (1)

Svar #10
15. marts 2014 af Therk

Jamen regnereglen siger bare, at du, i stedet for -x skal have log(x) i dit svar! Du må have brugt (en vist selvopfunden!) regneregel til at få integrereret 1/x til -x.

Hvis der ikke er flere oplysninger, så er det en mystisk stillet opgave af din lærer, da du ikke, på dit niveau, kan udregne, hvad integralet giver (obs: det giver uendeligt), men må stoppe, der hvor du er kommet til (til de firkantede parenteser).


Svar #11
15. marts 2014 af Fallap (Slettet)

Mange tak, jeg tager det over fjernundervisning så det kan til tider være ret kringlet at forstå 100%. Men giver dig ret i at opgaven er ret fattig på oplysninger. 


Brugbart svar (0)

Svar #12
15. marts 2014 af Therk

#8: Hvordan læser du, at det er et ubestemt integrale? Bestem integralet for x∈(0,∞) - nej?

Og i så fald, at det blot er som i #8, så glem hvad der står i #10.


Brugbart svar (0)

Svar #13
15. marts 2014 af SuneChr

Der står jo intet nævnt i # 0 om noget interval.
x > 0 er blot definitionsmængden og ikke integrationsgrænse.
Det er stamfunktionerne til  1/x  og  4x  der skal findes.
c er en vilkårlig konstant, der tilhører de reelle tal. 


Brugbart svar (0)

Svar #14
15. marts 2014 af SuneChr

# 9
Ja.
c ∈ R     ∧    x > 0
Integrationsprøven siger, at stamfunktionerne er rigtige, hvis, og kun hvis, der gælder:

       



 


Brugbart svar (0)

Svar #15
15. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#12

Integralet, som du stiller op i #1 (og der skal i øvrigt en parentes omkring hele integranden som vist i #8), er et uegentligt integral, og det eksisterer jo slet ikke for den givne funktion i integranden. Angivelsen x > 0 i #0 angiver blot definitionsmængden for integranden.


Skriv et svar til: Integralregning, bestem integralet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.