Fysik

Hjælp til fysik om tryk :(

15. marts 2014 af Mig96 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej derude 

Jeg har et spørgsmål, som jeg håber i kan hjælpe mig med.I fysik er vi begyndt på et nyt emne "Tryk". Vi har fået til hjemmelektie at løse følgende opgaver, som jeg har svært ved.

Trykket på en flade er 82 Pa. Fladens areal er  4,0m^2. Find kraften vinkelret på fladen.  

Trykket på en flade er 75 Pa, og kraften vinkelret på fladen er 150 N. Find fladens areal. 

Håber der er nogen der kan hjælpe, det vil betyde rigtig meget :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2014 af peter lind

I begge opgaver skal du bruge at trykket = kraft*areal


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. marts 2014 af mathon

       Du skal kende definitionen på
       tryk, som er den vinkelrette kraft
       på enhedsarealet.

                                            \small p = \frac{F}{A}

       Det samlede tryk - som er en kraft - er

                                            \small F = p \cdot A

       og arealet er det samlede tryk divideret med trykket

                                            A = \frac{F}{p}


Skriv et svar til: Hjælp til fysik om tryk :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.